گزارش ارتباط با شبكه اينترنت از طريق L2tp

كاربران شبكه ي دانشگاه جهت برقراري ارتباط با شبكه اينترنت بايد اقدام به برقراري كانكشن vpn  نمايند. پروتكل ارتباطي كه سالها در دانشگاه استفاده مي شد pptp مي باشد

PPTP یا همان تونل زنی نقطه به نقطه (Point-to-point tunneling) پروتکل رایجی است که در سیستم عامل ویندوز به شکل های مختلفی اجرا می شود. PPTP مسائل و مشکلات امنیتی شناخته شده زیادی دارد و مهاجمین راحت تر می توانند به این ارتباطات دسترسی داشته باشند.

با روند رو به رشد دستگاههاي ارتباطي ( موبايل ها و لپ تاپها) و همچنين بروزرساني برخي سيستم عاملها مانند IOS10  و ويندوز10 توسط پروتكل pptp با مشكل برقراري ارتباط،  مواجه شدند كه براي اين منظور راهكار مناسب،  برقراري ارتباط از طريق پروتكل L2TP ضروري به نظر مي رسيد. از مشخصات بارز اين پروتكل مي توان به:

1. امنيت بسيار قوي پروتكل ارتباطي L2tp
  2.   اعتبار سنجي به ازاي ارسال و دريافت هر پكت
  3.  پشتيباني IOS ها و Deviceهاي جديد از اين پروتكل

اشاره نمود.

بر همين اساس  كارشناسان مركز فناوري اطلاعات دانشگاه، اقدام به مطالعه بر روي چگونگي راه اندازي اين  پروتكل ارتباطي نمودند. پيشنياز برقراري اين ارتباط، خريد سخت افزار مناسب و  مطالعه و بررسي پارامترهاي گوناگون آن بود كه با مساعدت معاونت مالي دانشگاه خريد سخت افزار انجام و پس از راه اندازي بصورت تست توسط آدرس vpn3.iut.ac.ir   به كاربران معرفي و مورد بهره برداري قرار گرفت. كارشناسان مركز فناوري اطلاعات  هم اكنون در حال توسعه و رفع كليه ي خطاهاي احتمالي مربوط به ديوايس ها و كاربري هاي مختلف آن مي باشند. اين پروتكل در آينده اي نزديك بطور كامل جايگزين سرويس PPTP خواهد شد.